Skip to content →

Usposabljanje za mladinske ulične delavce MREŽA MLADA ULICA

Mreža Mlada ulica ponovno izvaja usposabljanje za mladinske ulične delavce. Z letnim izvajanjem usposabljanj želimo okrepiti mladinsko (ulično) delo in predajati strokovne vsebine, ki so potrebne za uspešno delovanje na področju mladinskega uličnega dela. Letos bo usposabljanje potekalo nekoliko prilagojeno, in sicer v dveh delih. Prvi, teoretični del bo potekal v online obliki (webinar) v štirih terminih. Drugi del pa je bolj praktičen in bo potekal v živo, takoj ko bo to mogoče.

Prvi del usposabljanja bo potekal v ponedeljek 11.5., četrtek 14.5., ponedeljek 18.5. in četrtek 21.5. od 16.00h do 19.00h.

PRIJAVI SE TUKAJ: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSedHSsND_z4_gzA4G…/viewform
Rok prijave je 5. 5. 2019.

NAMENI, CILJI IN VSEBINE USPOSABLJANJA
Namen usposabljanja:
Usposobiti udeležence_udeleženke za uspešno in kompetentno izvajanje mladinskega uličnega dela.

Mladinsko ulično delo je metoda izvajanja aktivnosti za mlade tam, kjer mladi običajno preživljajo prosti čas (na ulici, v parkih, igriščih,…). Mladinsko ulično delo se izvaja z namenom odgovora na aktualne potrebe in stiske mladih, z njim običajno dosegamo tiste posameznike in skupine mladih, katerih programi mladinskih centrov in drugih institucij ne dosežejo.

Splošni cilji usposabljanja:
– Krepitev kompetenc za delovanje na področju mladinskega uličnega dela.
– Z načrtovanjem in izvajanjem usposabljanja slediti potrebam deležnikov (ciljne skupine mladih, Mreže mlada ulica, lokalne skupnosti, odločevalcev …).
– Zagotavljati platformo za izmenjavo znanj, izkušenj, veščin.
– Mreženje posameznikov in organizacij, ki delujejo na področju mladinskega uličnega dela.

Vsebinski sklopi:
Osnove in širši kontekst mladinskega uličnega dela: zgodovina, strategija MOL, definicije, mladi, prosti čas, javni prostor
Pristopi mladinskega uličnega dela in primeri: namen uličnega dela, ciljna skupina, prednosti in izzivi mladinskega uličnega dela
Načela mladinskega uličnega dela
Faze uličnega dela in aktivnosti, ki jih izvajamo na terenu
Predstavitev Mreže Mlada ulica.

Udeležba je za udeležence brezplačna.

Published in Uncategorized